produk produk catalyst

produk produk catalyst

Sunday, 15 May 2011

Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia..


== minyak kelapa dara ialah minyak yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia==
==kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara barat sejak awal tahun 1930an lagi.==
==ia dilakukan di kepulauan pasifik dimana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian==
==pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa iaitu lemak tepu memberi kesan positif keatas kesihatan manusia.==
==mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung dan kanser==

ini adalah antara sebab mengapa minyak kelapa dara antara minyak terbaik di dunia.. (sumber: Dr. Bruce Fife- Director of the Colorado,Chapter of the Weston A.Price Foundation.)


ada stretch marks????

Assalammualaikum...... anda tahu apa itu stretch marks?? stretch marks adalah bentuk parut pada kulit dengan warna off-warna. Ia disebabkan oleh dermis "terkoyak".

no contoh gambar stretch marks..


no contoh parut di perut ketika pregnant... menakutkan bukan? (google)



ni pulak parut di pinggang.. selalunya ia terjadi apabila seseorang itu telah berjaya kuruskan badannya. (google).

so.... xkan kt nk biarkan sahaja bende kekal kat badan kt kan?? jd... kt perlu lah lakukan sesuatu.. untuk menghilangkan parut ini.

taraaaa...!!~~~ hehe...jalan penyelesaiannya...

ok, produk ni namanye Virgin Coconut Oil (Liquid)
dari syarikat Catalyst.
RM39.90/ 150 ml (harga sangat berpatutan)

cara menggunakannya: tuang beberapa titik ke tangan, dan sapu ke bahagian2 yang merekah..
boleh juga digunakan untuk kulit yang kering.
gosok perlahan-lahan @ urut minyak pada kulit.

mudah bukan.. anda akan dapat kulit yang lembut, dan rekahan pada kulit anda juga akan berkurangan dan akan hilang.. selamat mencuba.(^.^)

untuk mengorder: boleh comment di sini @ direct call @msg no ni: 013-5133669 @ 013-4097009





Thursday, 12 May 2011

MIND STAR

APA ITU MINDSTAR??? 


Mindstar adalah supliment yang khusus untuk otak..


mindstar adalah sediaan sumber nutrisi yang dapat membantu anda untuk: 
1) meningkatkan fungsi otak 
2) meningkatkan daya ingatan
3) menyihatkan serta mencerdaskan minda
4) membantu supaya lebih fokus, lebih daya ingatan dan tumpuan


Ianya sesuai untuk pelajar mahupun org yang sedang bekerja..


Dengan hanya RM 59.90 sekotak, anda akan memperolehi manfaat seperti di atas.. 
Dalam 1 kotak, terdapat 15 sachet.. 



MINDSTAR CATALYST
RM59.90


Anda berminat dengan produk ini?? sila hubungi saya di talian 013-5133669 

atau comment di ruangan "comment".

jangan lupa add kami di FB. yatiecatalyst stokis ipoh.. TQ. 


***p/s: sesiapa yang ingin menjadi agen kami, boleh hubungi saya dengan segera.. TQ :) 

Sunday, 8 May 2011

collagen dari catalyst.. :)

salam semua.... hari ni 8 mei merupakan hari ibu deluruh malaysia..jadi selamat hari ibu semua.. :):) okay..hari ini saya nak ceritakan mengenai satu lagi produk dr catalyst..iaitu collagen..  

APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai  

-Ia memberikan struktur kepada badan, 
-Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan 
-Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas 
-Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)

taraaa...!!~~ hehe.... ni dia....collagen dari brand calatyst..     

 meh2..nak gtau details produk ni....  


ada 15 sachets setiap 1 kotak.
RM 59.90 bagi semenanjung malaysia
RM 64.90 - Sabah & Sarawak



KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 
- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik
 
 
 
KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima


untuk pertanyaan lanjut dan untuk mengorder... sila komen di sini @ email di - yatibeautyhouse@yahoo.com atau boleh call saya- 013-5133669. 



Saturday, 7 May 2011

persoalan-persoalan mengenai V.C.O

Lelaki boleh makan jugak ke?

 
- Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni sebagai suppliment tubuh.

Wanita mengandung boleh makan VCO atau tidak?

- boleh..sebab VCO adalah supliment yang menyihatkan badan dan bukan ubat yang boleh memudaratkan bayi atau ibu itu sendiri.. malah, jika VCO ini di sapu pada perut ibu mengandung itu sendiri, ia dapat menghilangkan stretch marks pada perut ibu itu..


Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?

-Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan
RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.


Harga ni tak termasuk pos ye.. Pos = RM6 sahaja.. :)

Macam mana nak order?

-Sila hantarkan maklumat penuh anda ke email sy ok untuk membuat pesanan.

Nama :
Alamat :
No Hp :
Jumlah Item :
Pembayaran Melalui:


SMS saya setelah anda email saya.. :) atau boleh juga terus call 013-5133669.. :)


Pembayaran boleh dibuat melalui bank in/ trasfer duit ke Maybank & CIMB SAHAJA.
Emailkan bukti pembayaran anda atau masukkan emel yatibeautyhouse@yahoo.com as a reference.
Untuk yang membayar menggunakan ONLINE BANKING (Maybank2u or cimbclicks) sahaja
Untuk yang membayar menggunakan cash deposit/atm transfer :-Please snap a picture of receipt / scan receipt and attach to email.

emel kpd saya:yatibeautyhouse@yahoo.com

Thursday, 28 April 2011

apa itu catalyst dan VCO???

catalyst adalah jenama suatu produk bumiputera yang telah beroperasi sejak tahun 2010 lg.. catalyst memperkenalkan 1 produk yang hebat iaitu VCO.. VCO atau nama panjangnye Virgin Coconut Oil ini adalah minyak kelapa dara yang dibuat dari bahan baku kelapa segar,  tanpa pemanasan bagi mengekalkan nutrisi dalam minyak kelapa itu..

Fungsi&Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :

Membekalkan nutrien penting dalam badan
Membekalkan tenaga untuk kecergasan badan
Meningkatkan sistem imunisasi
Menyokong fungsi metabolisma yang sihat
Boleh mengurangkan berat badan
Meningkatkan penyerapan kadar nutrien
Membantu mengurangkan bad cholestrol(LDL) & meningkatkan good cholestrol(HDL)
Membantu mengekalkan kulit yang lembut dan bersih
Mengelakkan berlaku kedutan kulit
Membantu mengawal diabetes:kandungan gula dalam darah
Mengurangkan risiko sakit jantung
Mengurangkan risiko kanser
Mencegah osteoporosis
Membantu mengurangkan jerawat & masalah kulit berminyak


..Kesan Segera Pengambilan Minyak Kepala Dara Pada Tubuh..
*Melegakan pernafasan - Mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong

*Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil – Menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksik melalui najis

*Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh sel tubuh – Minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan. Badan anda akan terasa lebih ringan dan bertenaga.

*Di dalam usus kecil dan usus besar, ia memusnah organisma perosak seperti virus, bacteria, seperti virus,bacteria,kulat dan protozoa(cacing). Oleh itu, penghadaman akan mencapai tahap maksimum.

*Mengurangkan keadaan mudah lapar – bila penghadaman mencapai tahap maksimum, tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga. Oleh itu berat badan terkawal (anda tidak perlu makan banyak dan kerap,ia dapat mengawal nafsu makan secara automatik)

*Mengurangkan kandungan lemak badan – berat badan akan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang

*Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi – mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung

*Mempercepatkan penggantian sel-sel mati dengan yang baru – mengembalikan keanjalan, dan kelembutan kulit.
Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan .
2 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
3. Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
4 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
5.  Mengatasi masalah kulit berminyak


Untuk kegunaan dalaman :
1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Melegakan pernafasan
3. Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
4 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
7. Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri




cara menggunakannya:

vco dalam bentuk kapsul lembut.dimakan 2x sehari & boleh disapu di muka.

 

VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke seluruh wajah . jika anda beli VCO jenis ini, anda tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1.boleh telan dan juga boleh sapu pada muka..
* pecahkan softgel ini dengan menggunakan pin, dan sapu pada muka dan seluruh tubuh.
VCO PURE OIL
vco jenis cecair.untuk diminum atau disapu di tempat bermasalah. kalau anda ingin menyapu minyak kelapa ini pada tempat yang bermasalah seperti tangan, tengkuk, badan atau kaki, lebih jimat anda menggunakan VCO pure oil ini.. jadi rugi masa anda jika anda menebuk beberapa soft gel untuk anda sapukan pada badan anda  kan?? hehe... jd guna la pure gel... :)

salon kami.....

assalammualaikum semua............... saya ingin memperkenalkan salon kami....iaitu tempat kami memberi rawatan terbaik kami pada pengguna di luar sana.. salon kami diberi nama Yati Beauty House.. salon kami beroperasi dari pukul 10 pagi hingga 7 petang.. setiap hari selasa hingga ahad (tutup pada hari isnin). kami menyediakan perkhidmatan rawatan wajah, rawatan rambut, rawatan kuku (manicure + pedicure), rawatan badan dan sebagainya.. kami juga ada menjual produk- produk kecantikan dan kesihatan yang halal khusus bagi pelanggan kami.. 

saya sertakan gambar spa kami bagi tatapan semua...


tempat untuk pelanggan merehatkan badan

tab mandi untuk rawatan mandian

bilik facial - untuk perawatan wajah

tempat untuk rawatan rambut



ruang menunggu

kerusi untuk customer mendapatkan rawatan manicure dan pedicure.